Ga terug naar startpagina

Beek, juli 2015 - Nieuwsbrief

Klik hier voor de nieuwsbrief

Beek, 21 mei 2015 – Uitnodiging

Klik hier voor de uitnodiging

Beek, april 2015 – Nieuwsbrief

Klik hier voor de nieuwsbrief

Beek, 29 augustus 2014 – Advertentie De Beekse Bron

Klik hier voor de advertentie

Beek, 5 mei 2014 - Nieuwsbrief

  Klik hier voor de nieuwsbrief

Beek, 24 maart 2014 - Nieuwsbrief

  Klik hier voor de nieuwsbrief

Beek, 20 december 2013 - Nieuwsbrief

  Klik hier voor de nieuwsbrief

Beek, 23 oktober 2013 - Beek & Omstreken

  Klik hier voor de nieuwsbrief

Beek, 19 oktober 2013 - Startsein voor duurzame wijk De Beekse Bron

  Klik hier voor het nieuwsbericht

Beek, 8 november 2012 - BL Huisvesting op TV

Duurzaamste wijk ”De Beekse Bron” van BL Huisvesting in TV-programma Zakeninzicht op Limburg 1

BL Huisvesting is op 8 november jongstleden met de duurzaamste wijk van Limburg ”De Beekse Bron” op Limburg 1 verschenen. Het tv-programma Zakeninzicht kwam dit keer vanuit de baksteenfabriek van CRH Clay Solutions in Beek. Dit bedrijf bestaat honderd jaar en is een voorbeeld van een maak-industrie in Limburg. De uiterst duurzame ”Beeksteen” van de steenfabriek wordt toegepast in de duurzaamste wijk van Limburg ” De Beekse Bron”.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:

BL Huisvesting Bas van de Laar, ontwikkelaar Telefoon: 0492 848 427 / 06 51520887

www.blhuisvesting.nl
www.debeeksebron.nl
www.gemeentebeek.nl

Beek, 19 oktober 2013 - Startsein voor duurzame wijk De Beekse Bron

  Klik hier voor het nieuwsbericht

Gemert, 21 juni 2011 - Provincie Limburg en gemeente Beek kiest ontwerp De Beekse Bron als winnaar

Provincie Limburg en gemeente Beek kiest ontwerp De Beekse Bron als winnaar BL Huisvesting uit Gemert wint ontwerpwedstrijd duurzaamste wijk van Limburg

BL Huisvesting uit Gemert heeft een ontwerpwedstrijd gewonnen die is uitgeschreven door provincie Limburg en de gemeente Beek in Limburg. Een uitermate prestigieuze wedstrijd, aangezien het een ontwerp voor de eerste duurzame wijk van Limburg betreft. Uit een tiental landelijke inzendingen is het plan 'De Beekse Bron' tot uiteindelijke winnaar gekozen. Die keuze is niet alleen door een deskundige vakjury bepaald. Ook de inwoners van Beek hebben in deze beslissing een rol gespeeld.

Uiterst ambitieuze vraagstelling ontwerpwedstrijd
Na een intensieve aanbesteding waaraan een tiental gerenommeerde architecten en ontwikkelaars hebben deelgenomen, drong het ontwerp van BL Huisvesting door tot de drie genomineerden. Het ontwerp voorziet in een woonwijk op het terrein van de voormalige LTS Groenewald en kent een zeer ambitieuze doelstelling. In alle facetten moet het plan voldoen aan de hoogste normen op het gebied van duurzaamheid, maar ook consumentgericht ontwikkelen. Hiertoe had ontwikkelaar BL Huisvesting zich verzekert van een team zorgvuldig geselecteerde professionals die elk op hun discipline een topprestatie hebben neergezet. Het feit dat de jury ook daadwerkelijk koos voor het ontwerp De Beekse Bron spreekt in dit verband boekdelen.

Meest duurzaam en consumentgericht
Het winnen van de ontwerpwedstrijd houdt in dat BL Huisvesting de opdracht krijgt om het plan ook te realiseren. Daarmee kan Beek zich op de kaart zetten als gemeente die de meest duurzame woonwijk van Limburg (en waarschijnlijk van Nederland) binnen haar grenzen ziet verrijzen. Daarnaast is de vergaande keuzevrijheid van toekomstige bewoners een element dat doorslaggevend was voor de uitverkiezing van het plan De Beekse Bron. BL Huisvesting heeft dit zelf ontwikkelde en unieke concept al met succes toegepast in andere projecten waaronder de ontwikkeling van De Rooije Hoeven. Deze woonwijk in Gemert had daarmee de primeur als het gaat om 100% consument gericht ontwikkelen.

Benchmark voor duurzaamheid
Ontwikkelaar Bas van de Laar is als kartrekker, initiator en inspirator van het plan De Beekse Bron uiteraard verguld met het winnen van de ontwerpwedstrijd: "Duurzaamheid is een begrip dat te pas en te onpas wordt gebruikt in ontwikkelaarsland. Met de eisen die de gemeente Beek aan het plan stelde, gaf zij aan dit begrip uitermate serieus te nemen. Het toont ook een zeker durf om een dergelijke opdracht uit te schrijven en vervolgens op duurzaamheid te belonen." Als het plan De Beekse Bron is gerealiseerd heeft de gemeente Beek een nieuwe woonwijk waarbinnen toekomstige bewoners klimaatneutraal kunnen wonen. Een unicum in Nederland die waarschijnlijk als benchmark voor toekomstige soortgelijke projecten gaat gelden. Op www.debeeksebron.nl is meer te zien en te lezen over het plan. Voor uitgebreide informatie over de ontwerpwedstrijd en de strenge eisen waaraan het plan voldoet, kunnen belangstellenden kijken op de website van de gemeente Beek: www.gemeentebeek.nl.

Einde persbericht

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:

BL Huisvesting Bas van de Laar, ontwikkelaar Telefoon: 0492 848 427 / 06 51520887

www.blhuisvesting.nl
www.debeeksebron.nl
www.gemeentebeek.nl

Powered by KJ Business Software ©